dinsdag 1 april 2014

Echte Jan

Pagina 41 van Volkskrant Magazine is voor Jan Heemskerk, die onderaan de pagina wordt geïntroduceerd als de co-auteur van het Handboek voor de Liefdespartner: succesgids voor elke casanova (dit boek blijkt in werkelijkheid succesgids voor de kansloze casanova te heten). Dankzij het internet weet ik ook dat hij hoofdredacteur van Playboy geweest is en dat hij voor de omroep PowNed een radioprogramma maakt dat heet Echte Jannen.

Deze Nederlandse Hugh Hefner vermeldt, naast zijn co-auteurschap onderaan het artikel ook nog dat hij zelf graag een megaslet geweest [was]. En: helaas is dat niet weggelegd voor verlegen brildragers met een neiging tot corpulentie. Het stukje dat hij voor Volkskrant Magazine geschreven heeft heet Stoet, en pas bij derde lezing begrijp ik waarom; het gaat over hoe de partner van de megaslet zich voelt, als hij of zij de stoet andere liefdespartners van zijn of haar partner visualiseert (is deze zin te volgen?).

Wat empathisch, van Jan Heemskerk; het is dus niet omwille van zijn bril, verlegenheid of neiging tot corpulentie, maar omdat zich niet kan voorstellen dat vrouwen een mannetjesslet een held vinden, dat hij besloten heeft om geen mannetjesslet te worden. Misschien naïef van mij, maar jezelf iets minder horkerig presenteren dan als Echte Jan van PowNed, zou misschien ook kunnen helpen om mega-in-de-smaak-te-vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten