zaterdag 19 april 2014

spuitgasten

Op pagina 60 van Volkskrant Magazine worden de eigenaren van parenclub Fun4two geïnterviewd: Bobby Groenteman en Linda Koning. Ze zijn 54 en 47. Nadat ze tien jaar lang zelf zulke clubs bezocht hadden, besloten ze om de bestaande club in Moordrecht over te nemen, om er iets van te maken dat met geen enkele parenclub in Nederland te vergelijken is.

Volkskrant Magazine beschrijft de omgebouwde boerderij, die lijkt op een dorp, waarschijnlijk vanwege het restaurant en vanwege de spuitgasten, een vette knipoog naar de brandweer, die al sinds de jaren zeventig in alle andere dorpen is opgeheven, maar in dit dorp dus nog wel actief is. Volkskrant Magazine laat op deze en de volgende pagina op kleinere foto's de wat smaakvollere stukjes van de parenclub zien, waar het eruit ziet als een salon of een slaapkamer, hoewel wat roder dan gewoonlijk.

Ik kan van dat kitscherige gezuip van Onno Kleyn ook van alles vinden, of van Boeddhabeelden in Nieuwe Niedorp, maar ik probeer dat toch vooral te zien als een menselijk tekort van mijzelf. James Stokes, die de parenclub bezocht heeft, schrijft opeens op pagina 60: Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is: in de nok is de 'orgiezolder'. James Stokes vindt een orgiezolder in een parenclub erger dan bijvoorbeeld de spuitgasten. Ik ben benieuwd waarom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten