Pagina 12 van Volkskrant Magazine van 2 en 3 november heet koken&eten. Geen recepten, wat ik zou verwachten, maar wonen&design-spulletjes die met eten te maken hebben, een melige columns en een kookboekenrecensie. Verleidelijke maar dubieuze wonen&design-spulletjes, op deze pagina; dubieus, vooral wegens de afwastechnologie, die bij dit soort dingen altijd over het hoofd gezien wordt. Ten eerste de blender van Cuisinart: die blendert en kookt tegelijk. Ten tweede de koolzuur-cilinder van Sodastream en tenslotte een digitale vork, met de demonische naam HAPIfork.
Pagina 10 en12 zijn een soort startpagina over mode&trends&koken&eten: elk stukje is een inleiding die de lezer warm maakt voor de url's die onderaan staan. De melige column is de terugkerende rubriek Boodschappenbriefje, en alle andere Boodschappenbriefjes zijn nog terug te vinden op boodschappenbriefjesonline.nl. Grappig, vanwege hetzelfde soort monomanie als dit blog.
En dan is er Yvette van Boven, kookboekenschrijver, restauranteigenaar en culinair journalist. Vermoedelijk staat normaal gesproken op deze plaats een recept, maar zeker weten doe ik dat niet, want op pagina's 62 en 63 van ditzelfde Magazine staan ook al drie recepten: recepten voor uitbundig, geil en pittig koken door Sylvia Witteman. Uiteraard vanwege het thema van dit Magazine, dat Sunny Bergman had aangedragen. Dan blijft er voor Yvette van Boven niks anders over dan een oproep aan de lezer te doen om mee te jureren voor een kookboekenwedstrijd. Nu is het te laat om mee te stemmen: de winnaar is inmiddels bekend.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten